Search
Close this search box.

Nyhet

Försvarsmakten lanserar en ny podcast ”I rikets tjänst”

maliinsatsen-foto-jimmy-croona

Ny podcast ”I rikets tjänst” ger unik inblick i Försvarsmaktens arbete för Sveriges fred och säkerhet

Försvarsmakten lanserar en ny podcast ”I rikets tjänst”, som syftar till att undersöka och uppmärksamma det viktiga arbete som Försvarsmakten utför för att hålla Sverige i fred. Podcasten kommer att ge lyssnarna en unik inblick i det dagliga arbetet och de utmaningar som Försvarsmakten möter både inom och utanför landets gränser.

Mikael Wallentin Åström från Försvarsmaktens veterancentrum, producent och initiativtagare till podcasten, delar med sig av sina egna erfarenheter från flera utlandsuppdrag. Han berättar att podcasten kommer att fokusera på att fördjupa sig i arbetet som våra utlandsveteraner och anställda inom Försvarsmakten utför varje dag, oavsett om det är i utlandet eller inom landet.

”I rikets tjänst” kommer att utforska de olika sätten på vilka Försvarsmakten säkerställer Sveriges fred och säkerhet. Genom att lyfta fram berättelser och erfarenheter från våra utlandsveteraner och Försvarsmaktsanställda, som arbetar passionerat för detta ändamål, vill man sprida kunskap och förståelse för Försvarsmaktens arbete och dess påverkan på Sverige som nation.

Podcasten kommer att ge lyssnarna insikter om Försvarsmaktens roll i internationella fredsbevarande uppdrag samt deras insatser för att upprätthålla fred och stabilitet inom Sveriges gränser. Detta är en viktig plattform för att hylla och ge uppskattning till de modiga män och kvinnor som arbetar i Försvarsmakten och deras betydelsefulla bidrag till Sveriges säkerhet.

Genom att dela deras berättelser och erfarenheter hoppas ”I rikets tjänst” skapa en djupare förståelse för den viktiga roll som Försvarsmakten spelar för att hålla Sverige tryggt och fredligt. Lyssnarna kan förvänta sig att få ta del av gripande och insiktsfulla samtal om Försvarsmaktens arbete och de uppoffringar som görs för nationens säkerhet.

”I rikets tjänst” är ett måste för alla som är intresserade av att lära sig mer om Försvarsmaktens insatser och hur det påverkar vårt land.

Dela på facebook
Dela på linkedin

Relaterade nyheter

Nyhet

Must skyddar veteraner

Riskerna för svensk säkerhet, hoten, ökade förra året. Det sa Mustchefen, generallöjtnant Thomas Nilsson vid en pressträff på Högkvarteret där han presenterade Musts (militära underrättelse- och säkerhetstjänsten) Årsöversikt. Kriget i

Nyhet

Veterandagen 2024

Balkanveteraner från perioden 1991–2000 hyllas på Veterandagen 29 maj 2024. Veteraner från insatserna i Bosnien, Kroatien, Nordmakedonien, Serbien, Albanien och Ungern kommer att särskilt uppmärksammas. Till dessa Balkanveteraner kommer en

Nyhet

Utlandsveteranen Ella Carlsson försvarar Sverige i rymden

Rymdkonflikter är inte längre avlägsna, utan en omedelbar risk, orden är överste Ella Carlssons hon rustar för att försvara Sverige i rymden mot sabotage. Med en imponerande bakgrund inom Försvarsmakten,

DU ÄR INTE ENSAM!

Kamratstödet finns här för dig

Gula bandet

Gör skillnad för Sveriges utlandsveteraner. Ditt bidrag gör det möjligt att erbjuda kamratstöd och annan ekonomisk hjälp.

Upptäck våra föreningar

Vi har ett 30-tal anslutna föreningar utspridda i hela landet som arrangerar regelbundna träffar.

Medlemstidningen

Fyra gånger per år kommer medlemstidningen Svensk Veteran fullmatad med intressant läsning för våra medlemmar.